Bebek Bakıcısı Oyunu
        Bebek Resimleri
Bebek Bakıcısı- Çocuk Bakıcısı-Bebek Bakıcı - Çocuk bakıcı bulmanın En Güvenilir ve Kolay Adresi...
    Bebek İsimleri
Hizmetlerimiz
Hasta Yaşlı Bakıcısı Yaşlı Bakıcısı
Villanıza Yatılı Çocuksuz Eşler Villanıza yatılı Eşler
Bahçıvan Aranıyor Villalarınıza Bahçıvan
Refakatçiler Refakatçiler
Profesyonel Dadılar Profesyonel Dadılar
Profesyonel Aşçılar Profesyonel Aşçılar
Özel Şoförler Özel Şoförler
İşyerinize Sekreter, Çaycı,Temizlikçi İşyerinize Personeller
İngilizce Bilen Ablalar İngilizce Bilenler
Özel Güvenlik Elemanları Güvenlik Elemanları
Ev İşleri için Yardımcılar Ev İşleri için Yardımcı
Çocuk Gelişimi Mezunu Ablalar Çocuk Gelişimi Mezunu
0-6 yaş için Bebek Bakıcısı 0-6 yaş Bebek Bakıcısı
Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı
Çocuk Bakıcısı Çocuk Bakıcısı
kategorilere_gore_icerikler(10025); echo $bebek_bakici;?>
Bebek Bakımı
Evde Bebek Bakımı Evde Bebek Bakımı
Evde Prematüre Bebek Bakımı Evde Prematüre Bebek Bakımı
Bebeklerin Bakımı Bebeklerin Bakımı
Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar
Bebekler Yıkanırken Bebekler Yıkanırken
Bebeklik Dönemi Bebeklik Dönemi
Bebek Bakım ve Eğitimi Bebek Bakım ve Eğitimi
Bebek Masajı Bebek Masajı
İkinci Bebek İkinci Bebek
İkizlerin Uykusu İkizlerin Uykusu
İkiz Bakımında İkiz Bakımında
Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası
Bebekler Neden Ağlar Bebekler Neden Ağlar
Bebek ve Uykusu Bebek ve Uykusu
0-12 Ay Beslenme 0-12 Ay Beslenme
Biberonla Besleme Biberonla Besleme
Prematüre Bebekler Prematüre Bebekler
İkiz Bebek Bakarken İkiz Bebek Bakarken
0-2 Yaş İhtiyaçlar 0-2 Yaş İhtiyaçlar
Emzirme Emzirme
1-3 Yaş Bakımı 1-3 Yaş Bakımı
Bebeğimizin Rahatı İçin Bebeğimizin Rahatı İçin
Bebek Temizliği Bebek Temizliği
Bebeğin Evde Bakımı Bebeğin Evde Bakımı
Bebeğimizin Beslenmesi Bebeğimizin Beslenmesi
Göbek Bağına Dikkat! Göbek Bağına Dikkat!
Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı? Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı?
Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı
Bebek Yemekleri Bebek Yemekleri
Bebeğinizin Güvenliği Bebeğinizin Güvenliği
Yeni Doğan Bebekler Yeni Doğan Bebekler
Bebek Odası Ve Yatağı Bebek Odası Ve Yatağı
Bakıcı & Bebek
getUsersOnlineCount () . "
"; print "Bugün  : " . $counter->getTodaysVisitCount () . "
"; print "Toplam : " . $counter->getTotalVisitCount () . "
"; ?>
Özel İstihdam Bürosu
Bebek Aşı TakvimiBebek aşı Takvimi
biberonla beslenme
Bebekte Emzirme
Anne SütüAnne Sütü
Diş çıkması
Bebek banyosu
Tuvalet EğitimiTuvalet Eğitimi
Emzik Kullanımı
Bebeğinizin Kilosu
Yenidoğan RS Virüsü

Yenidoğan RS

Yenidoğan RS Virüsü

Bu virüsten bebeklerinizi koruyun!


Yılın Ekim ve Nisan ayları arasında görülen RS virüsünü duymamış olabilirsiniz. Ancak yenidoğan uzmanları ve bebekleri prematüre doğan ailelerin büyük bir kısmı bu virüsü gayet iyi tanıyorlar.


RS virüsü akciğeri yetersiz çalışan vücutları çok seviyor. Hızla ilerliyor ve başka hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Her yerde bulunan ve çabuk bulaşan bu virüsten küçük bebekleri özellikle prematüreleri titizlikle korumak gerekiyor.

Gerçekte bu bilinmeyen bir virüs değil. Ortalıkta bir virüs… Ancak prematüre bebeklerin bazı problemleri var. Akciğer gelişimleri tamamlanmadan doğuyorlar ve akciğer kapasiteleri çok küçük. Mesela biz 20 nefesle kendimize yeterli oksijeni sağlarken onlar 40-50 nefes almak zorundalar.

Prematüre bebekler son aylarını anne karnında tamamlayamadan doğmuş oluyorlar. Hamilelikte anneden bebeğe antikorlar son üç ayda geçer ki bunlar zamanında doğan bebekler için bağışıklık faktörleridir.

Böyle olunca prematüre bebeklerde ciddi bağışıklık eksiklikleri yaşanıyor ve bu tür virüslerle savaşmaları çok zor oluyor. Bu virüsün prematüre bebeklerde bir tehlikesi daha var. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte bu virüs prematüre bebeklerin apse dediğimiz nefes duraklarını artırabiliyor. Hatta bitmiş olanları tekrar başlatabiliyor.

Bu virüs bazen de uyku apnesi şeklinde başlayıp, nezleye sonradan da alt solunum yolu enfeksiyonuna dönüşebiliyor. Bu yüzden RS virüsünün salgın yaptığı Ekim-Nisan döneminde yenidoğan bölümlerinde dikkatli olunur. 

Uyku apnesi sorunu zamanında doğan bebeklerde olmamalıdır. Eğer böyle bir sorun yaşanıyorsa mutlaka bir nedeni vardır, araştırılmalıdır.

Geç prematüre dediğimiz bebekler var. Onlar zamanında doğmuş kabul ediliyor ama aslında değiller. 35-37 hafta arasında doğan çok fazla bebek var. Bunlar anne karnındaki süreçlerini neredeyse tamamlamış ama eksik kalmış bebekler. Bu yüzden bunlarda riskli grup içinde yer alıyorlar.  

RS Virüsü nedir?


Başka nezle virüslerinden çok farkı olmayan bir virüstür. Tüm dünyada yaygındır ve salgınlarını belli dönemlerde yapar. Isı farklılıkları yaşayan ülkelerde çok tipik dönemleri vardır.

Yapılan araştırmalar Ekim aylarında artarak başlayan, Ocak ve Şubat aylarında maksimum seviyeye ulaşan, Mart ayında azalmaya başlayan ve Nisan ayında da kaybolan bir dönemi vardır.

RS Virüsü belirtileri aynı soğuk algınlığı belirtileridir. Yalnız prematüre bebeklerde nefes durakları ile başlayabilir. Ya da bir yorgunluk, ateşle başlayıp bir iki gün içinde hemen kendini nezleye çevirebilir. Ama bizlerde ve daha büyük çocuklarda bir üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başlar.

RS Virüsü üst solunum yolu enfeksiyonu olarak başlar ve burun akıntısı çok fazladır. Özellikle hasta olan bebeklerin ağzı burnu dolar. Sekresyonları, solunumları artar. Nefes almaları zorlaşır.

Bir iki gün içinde virüs daha aşağılara inmeye başlar. Gerek ailelerden alınan şikâyetler gerekse uzman dinlemelerinde bu bebeklerin ciğerlerinde ıslık tarzı ötmeler duyulur. Hava yollarında yarattığı ödem nedeniyle aynı astım krizine benzer nefes darlıkları gözlenir.

Tüm ilaç tedavilerinde hastalık sürecini kısaltan ciddi bir ilaç yok. Nefes açıcılar verilerek, ödem azaltılmaya çalışılır ama yapılan çalışmalar bu ilaçların hastalık sürecini kısaltmadığını gösteriyor.

Bu yüzden ailelere bunun bir hafta on gün kadar süreceği, ne ilaç verilirse verilsin sürecin yaşanacağı söylenir ki bebek iyileşmiyor diye heyecanlanmasınlar. Bu bir enfeksiyon sürecidir.

RS virüsünü tehlikeli yapan ise bazen sürecin burada kalmamasıdır. Prematüre bebekler ya bu enfeksiyona karşı ya da enfeksiyonu aldıkları için daha duyarlı oluyorlar. Ve daha sonraki dönemlerde geçirdikleri bir üst solunum yolu enfeksiyonunda da astım tarzı belirtiler yaşamaları büyük olasılık. Bu yüzden 6 aydan önce bebeklerin bu virüsle tanışmamaları gerekmektedir.

RS Virüsü vücuttan temizleniyor ama orada bir hasar bırakıyor. Ciğerlerdeki dokular, bronşlar, bronşiyollar etkileniyor ve bu bebekler bir daha enfeksiyon geçirdiklerinde buralarda reaksiyon gelişmesi daha çabuk oluyor.

RS Virüsü öncelikle prematüre bebekler, sonra doğumsal kalp hastası olan bebekleri etkiliyor. Ameliyat olmuş olsalar bile kalbin akciğerlere bindirdiği yük nedeniyle bu bebeklerde çok ciddi hastalanabiliyorlar. Tekrar yoğun bakıma yatma riskleri çok yüksek oluyor.

Bağışıklık sistemi bozuk olanlarda risk grubuna giriyor. Yetişkinler içinde bu söz konusu. Mesela kış aylarında torunuyla birlikte hasta olan yaşlılarda olabiliyor. Sadece bir nezle gibi geçirmiyorlar, alt solunum yollarına inen virüs onlarda da ağır tablolar oluşturabiliyor.

Akciğerlerin kendini rahat temizleyemediği Kistik Fibroz hastalığı olanlarda da bu virüs tehlike yaratıyor. Kanser tedavisi alan bebek ve çocuklar çok riskli. Özellikle kemik iliği transplantasyonu gibi bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda RS virüsünden korkulmaktadır.

Kış mevsiminde aileler taburcu edilirken mutlaka uyarılmaları gerekiyor. Aileyi uyarmadan, ona gerekli bilgilendirmeleri yapmadan istediğiniz ilacı verin bir etkisi olmaz. Bebekleri kış aylarında kesinlikle kalabalıktan korumak gerekiyor.

Bebek olan eve gelen herkesin elini iyi yıkaması gerekir. Evde nezle olmuş biri varsa bebekten kesinlikle uzak durmalı. Bu kişi anne ise maske takmalı. Her hapşırıp, öksürdüğünde elini ağzına götürmüşse mutlaka elini yıkamalı.

Diğer önemli bir nokta evde okula giden kardeşlerdir. Bizim ülkemizde anaokuluna çok küçük yaşta başlanmıyor ama 4-5 yaşındaki kardeşlere bebeği çok öpmemesi, hasta olduğunda bebeğe yaklaşmaması gerektiği anlatılmalıdır. Eğer daha küçük bir çocuk ise oyunlarla bebekten uzaklaştırılmalıdır.

Bazen de aileler çok korumacı olabiliyorlar. Yaz aylarında bile sağlıklı bebekleri aylarca tecrit ediyorlar. Buna gerek yok. Önlemler kış aylarında ve hassas bebekler için titizlikle uygulanmalıdır.

Hasta bebeklere anne sütü ilaç gibi verilebilir. Annenin sütünün azalmaması ve devamının sağlanması için evdeki insanların destek olması, annenin iyi beslenmesi, dinlenmesi, yeterli sıvı laması lazım. 

RS Virüsü için diğer bir önlem ise aşı. Bu, klasik aşılar gibi bir aşı değil. Bu aşıyla virüse karşı oluşmuş bağışıklık maddesi doğrudan verilebiliyor. Bu sayede kış aylarında bebeklerin korunması çok daha başarılı oluyor.

Hastalık dönemi boyunca her ay tekrarlanması gereken bir aşı bu. Nedeni pasif bir aşı olması ve koruyucu maddenin vücutta bir süre sonra azalmaya başlaması. Bağışıklık seviyesinin vücutta belli bir seviyede tutulması için aşının her ay yapılması gerekiyor.

Doktorlar yeni bir aşı çıktığında temkinli yaklaşır. Gerçekten etkili mi, yararlı mı diye… Ama bu aşı rüştünü ispatladı. Ciddi bilimsel araştırmalar ve teknolojiler kullanılarak geliştirildi. Yaklaşık yedi yıldır dünyada uygulanıyor.

Bu aylarda bir bebek hastaneden çıkıyorsa ve 32 haftanın altında doğmuş ise, taburcu olurken aşıya başlanabiliyor. Kronik akciğer hastalığı olan, başka ilaçlar kullanarak hastaneden taburcu olup, akciğer problemleri devam eden prematüre bebeklere de 2 yaşına kadar kış dönemlerinde bu aşı öneriliyor.

Prematüre bebeklerde risk çok fazladır, hatta yaşanan alt solunum yolu enfeksiyonları ölümcül olabilir. Bu yüzden aşılanmaları önemlidir.

Henüz tartışmaları tamamlanmamış bir grupta var. 2009 yılında Amerikan Pediatri Akademisi’nden onayı alınan ve Türk Neonatoloji Derneği’nin sorgulamasına devam ettiği 32-35 hafta arasında doğmuş geç prematüre bebekler.

Bu bebeklerde akciğer hastalığı varsa aşı öneriliyor zaten. Ama bebek doğduktan hemen sonra kreşe gidecekse ya da evde yuvaya giden bir kardeş varsa RS virüsünü eve taşıması olası ise; bebek, doktor ve aile değerlendirmesine göre aşı olup olmamasına karar verilebiliyor.

Aşı oldukça maliyetli… Büyük bebeklere 3 doz öneriliyor, risk grubunda olan bebeklere beş doz.  Hastalık başlamışsa da aşı yapılabiliyor. O kışın aşı yapılarak geçirilmesi öneriliyor.

Pahalı bir aşı olduğundan Türk Neonatoloji Derneği ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak çalışmalarıyla ailelere aşının geri ödemesi yapılabiliyor.

Bunun için bir devlet hastanesinden onay almak gerekiyor. Hastalık raporunu götürüyorsunuz ve devlet hastanesinden alınan onayla aşının bedeli devlet tarafından ödeniyor. Aşının kimlere yapılacağı çok kesin belirtilmiştir.

Pnömokok aşısı, pnömokokun 13 kuzenine karşı geliştirilmiştir. Ama bu aşılar bebek RS virüsü enfeksiyonu geçirirken bir de üstüne pnömokok pnömonisi geçirmesin diye önemlidir.

Çünkü bu tablo hayatidir. Ayrıca pnömokok aşısı 2. aydan itibaren vurulmaya başlanır. Oysa riskli bebeklerin kış aylarında hastaneden ayrılırken bu aşıyı olmaları gerekir.   

Bu durumda ailenin tek ya da daha fazla çocuğu olup olmaması önemlidir. Tek çocuklular normal hayatlarına devam edebilirler. Nezle grip olduklarında maske takmalılar.

Baba hastaysa bebekten bir süre uzak durmalı. Anne hastaysa maske kullanmalı ve elini çok iyi yıkamalı. Ve çok kalabalık yerlere bebeklerini sokmalılar. Kış aylarında bebeklerin açık havaya çıkarılmasından korkulmamalıdır. Açık havadan bu virüsler bulaşmıyor.

Kardeşli bebeklerde, kardeş okula gidiyorsa ve bebek risk grubunda ise mutlaka aşılanması gerekir. Kardeşin okuldan eve geldiğinde ellerini iyi yıkamak, nezle grip olduğunda bebekten uzak tutmak gerekir.

Özellikle hastalık ilk iki gün çok bulaşıcıdır. Öpmemesi ve ellememesi gerekir. Çünkü virüs bir saat kadar ellerde yaşayabiliyor.


Anne Karnında Bebek :: Gebelik ve Doğum :: Yeni Doğan Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10077); echo $anne_k_bebek; ?>
Anne Karnında Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10078); echo $gebelik_dogum; ?>
Gebelik ve Doğum
kategorilere_gore_icerikler(10085); echo $yeni_dogan_bebek; ?>
Yeni Doğan Bebek
Bebek Bakıcıları ve Görevleri
Anne Bebek

Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel Bebek bakıcısı.

Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz,Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip
olmasını bilen güvenilir Bebek bakıcılarını sizler için temin ediyoruz.

Bizlerle Çalışan Bebek Bakıcılarının üstlenmiş oldugu genel görevler ise
• Bebeğin günlük bakımını yapmak,
• Bebeğin bulunduğu ortamın temizlik ve hijyenini sağlamak,
• Banyo yaptırmak, tuvalet sonrası temizliği yapmak,

Bebek Gelişimi
kategorilere_gore_icerikler(10030); echo $bebek_gelisimi; ?>

• Bebek için mama ve meyve suyu veya püresini hazırlamak,
• Ortamı bebek için güvenli hale getirmek,
• İletişim becerisinin olmasına,
• Kişilik olarak bakılacak çocuğun annesine benzemesine,
• Eğitimli, kendini yetiştirmiş ve bilinçli olmasına,
• Çocuğu ya da işe devamını etkileyecek bir rahatsızlığının olmamasına

Bebek Bakıcılarımızın Çalışma Şekilleri ise Yatılı veya Gündüzlüdür.

Hizmetlerimiz :: Bebek Bakıcısı :: Çocuk Bakıcısı

Bebek BakıcısıBebek Bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz. Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip olmasını bilen bakıcılar.

Çocuk Bakıcısıçocuk bakıcısı
Çocuklarınız için gerekli tüm detaylarla ilgilenecek, güvenilir, eğitimi bu yönde almış profesyonel ve tecrübeli elemanlar. Aile yaşantısı düzenli, güler yüzlü, sabırlı ve gerektiğinde inisiyatif alabilen güvenilir bakıcılar.
0-6 Yaş Bebek bakıcısıçocuk bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için ailelerle birlikte hareket ederek onlara gerektiği noktalarda yardımcı olmak için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.


Jooble
Bebekbakıcısı.com.tr .Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii
Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir. Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 19/04/2012 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir.
4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır.
Damla Bilişim
Damla Bilişim
Damla Bilişim