Bebek Bakıcısı Oyunu
        Bebek Resimleri
Bebek Bakıcısı- Çocuk Bakıcısı-Bebek Bakıcı - Çocuk bakıcı bulmanın En Güvenilir ve Kolay Adresi...
    Bebek İsimleri
Hizmetlerimiz
Hasta Yaşlı Bakıcısı Yaşlı Bakıcısı
Villanıza Yatılı Çocuksuz Eşler Villanıza yatılı Eşler
Bahçıvan Aranıyor Villalarınıza Bahçıvan
Refakatçiler Refakatçiler
Profesyonel Dadılar Profesyonel Dadılar
Profesyonel Aşçılar Profesyonel Aşçılar
Özel Şoförler Özel Şoförler
İşyerinize Sekreter, Çaycı,Temizlikçi İşyerinize Personeller
İngilizce Bilen Ablalar İngilizce Bilenler
Özel Güvenlik Elemanları Güvenlik Elemanları
Ev İşleri için Yardımcılar Ev İşleri için Yardımcı
Çocuk Gelişimi Mezunu Ablalar Çocuk Gelişimi Mezunu
0-6 yaş için Bebek Bakıcısı 0-6 yaş Bebek Bakıcısı
Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı
Çocuk Bakıcısı Çocuk Bakıcısı
kategorilere_gore_icerikler(10025); echo $bebek_bakici;?>
Bebek Bakımı
Evde Bebek Bakımı Evde Bebek Bakımı
Evde Prematüre Bebek Bakımı Evde Prematüre Bebek Bakımı
Bebeklerin Bakımı Bebeklerin Bakımı
Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar
Bebekler Yıkanırken Bebekler Yıkanırken
Bebeklik Dönemi Bebeklik Dönemi
Bebek Bakım ve Eğitimi Bebek Bakım ve Eğitimi
Bebek Masajı Bebek Masajı
İkinci Bebek İkinci Bebek
İkizlerin Uykusu İkizlerin Uykusu
İkiz Bakımında İkiz Bakımında
Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası
Bebekler Neden Ağlar Bebekler Neden Ağlar
Bebek ve Uykusu Bebek ve Uykusu
0-12 Ay Beslenme 0-12 Ay Beslenme
Biberonla Besleme Biberonla Besleme
Prematüre Bebekler Prematüre Bebekler
İkiz Bebek Bakarken İkiz Bebek Bakarken
0-2 Yaş İhtiyaçlar 0-2 Yaş İhtiyaçlar
Emzirme Emzirme
1-3 Yaş Bakımı 1-3 Yaş Bakımı
Bebeğimizin Rahatı İçin Bebeğimizin Rahatı İçin
Bebek Temizliği Bebek Temizliği
Bebeğin Evde Bakımı Bebeğin Evde Bakımı
Bebeğimizin Beslenmesi Bebeğimizin Beslenmesi
Göbek Bağına Dikkat! Göbek Bağına Dikkat!
Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı? Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı?
Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı
Bebek Yemekleri Bebek Yemekleri
Bebeğinizin Güvenliği Bebeğinizin Güvenliği
Yeni Doğan Bebekler Yeni Doğan Bebekler
Bebek Odası Ve Yatağı Bebek Odası Ve Yatağı
Bakıcı & Bebek
getUsersOnlineCount () . "
"; print "Bugün  : " . $counter->getTodaysVisitCount () . "
"; print "Toplam : " . $counter->getTotalVisitCount () . "
"; ?>
Özel İstihdam Bürosu
Bebek Aşı TakvimiBebek aşı Takvimi
biberonla beslenme
Bebekte Emzirme
Anne SütüAnne Sütü
Diş çıkması
Bebek banyosu
Tuvalet EğitimiTuvalet Eğitimi
Emzik Kullanımı
Bebeğinizin Kilosu
Gebelik Fizyolojisi

Gebelik Fizyolojisi

Gebelik Fizyolojisi



Gebelik, yalnız uterus içinde değil, kadının bütün vücut yapısında, organ fonksiyonlarında ve ruhsal yaşamında değişikliklere sebep olan bir olaydır.


Gebeliğin fizyolojisini anlamak için menstruasyonun fizyolojisini bilmek gereklidir. Menstruasyon, gebelik için periyodik bir hazırlanmadır. Menstruasyona her ay dışarı atılması gereken bir miktar kan gözü ile bakmamalıdır. Her geçen gün bu olayla ilgilidir.

Bir ortalama menstruel dönem, bir periyodik kanamanın başlangıcı ile bunu izleyecek ikinci periyodun başlangıcına kadar geçen süre olup çoğunlukla 28 gündür.


Bu dönem 2 faza ayrılır ve yaklaşık olarak her biri 1+ gündür. Birinci faz ilk kanama ile başlar ve ovülasyon ile sonlanır. İkinci faz ovülasyon ile başlar ve ikinci periyoda ait ilk kanama ile sonlanır.

Genellikle periyodun ilk yarısı uterus mukozasının tamiri fazıdır ki buna o nedenle "proliferatif faz" adı verilir. İkinci yarıda yeni yapılan uterus mukozası döllenmiş yumurtaya yatak olmağa hazırdır. Periyodun bu ikinci yarısına "sekretuar faz" adı verilir. Bu iki faz sürekli olarak bir birini izler.

Yenidoğan bir bebeğin overlerinde 200.000 kadar olgunlaşmamış yumurta hücresi (oosit) bulunur. Daha sonra bu hücrelerin bazıları geriler yok olur, puberte çağında sayıca 300-350'ye kadar inebilir. Bu çağlarda hormon aktiviteleri birden hızlanır.

Olgun bir over follikülünün teka interna hücrelerinde östrojen hormonu yapılmaktadır. Östrojenler ayrıca olgun yumurtanın atılması sonucu oluşan korpusluteum ve Sürrenal Korteksinde imal edilmektedir. Östrojenler kanda ovulasyondan önce en yüksek düzeye ulaşırlar. Kanda plazma proteinlerine bağlı olarak bulunurlar. Sekretuar fazda tekrar bir miktar yükselme olur. Östrojenler iç genital organlar ve meme gelişimi için de yardımcı olurlar.

Yumurtanın olgunlaşıp atılması sonucu boşalan follikülde korpusluteum olarak adlandırılan sarı bir cisim oluşur ve pwgesteron adı verilen diğer önemli bir hormonu salgılamaya başlar.

Progesteron ayrıca böbrek üstü bezleri, plasenta ve erkeklerde testislerden de salgılanır. Bu hormon uterus serviks mukozasının kalınlaşmasına, endometriumdaki periyodik değişikliklere, vajina müksünün salgılanmasına, memelerde lobus ve alveol gelişimine yardım eder.

Menstruel siklus santral sinir sistemi ve hipotalanıustan kaynaklanan sinirsel etkenler ile idare edilmektedir. Bir menstruel periyodun proliferatif (folliküler) fazında östrojenlerin kandaki düzeyinin azalması hipofiz bezinden F.S.H. (follikülü uyaran hormon) salgısına yol açar. Folliküller olgunlaşır, östrojen salgılanması en yüksek düzeye ulaşır.

Menstruel periyodun 13-14. günlerinde FSH ve LH (Lutein hormon) salgılanması daha da artar. Olgunlaşan ovum (yumurta hücresi) atılır. Ovulasyonu (yumurtlama) izleyen günlerde östrojen düzeyi yavaş yavaş düşer. Ovum'un ayrıldığı follikülde oluşan korpus luteum '(sarı cisim) progesteron salgılamaya başlar. Daha sonra yeniden östrojen kanda yükselir. Döllenme gerçekleşmemişse yeni bir siklusa doğru ayın olaylar sürüp gider.

Bu hormonların etkisi ile değişiklikler geçiren organ yalnız uterus değildir. Vücudun birçok kısımları da etkilenir, iştah değişir. Periyodik dönemin fazına göre deri karakteri farklılaşır. Vücut sıvılarının atılması ile vücut ağırlığında değişiklikler olur. Barsak ve böbrek fonksiyonlarında değişmeler olur. Vücut ısısı yükselebilir.

Eğer yumurta döllenmez ise hormonların etkisi ile uterus mukozası da parçalanır, kanama ile yumurta hücresi ve mukoza parçaları dışarı atılır. Vücutta genel olarak oluşan değişiklikler düzelir, eski haline dönüşür. Bütün bu seyir yeniden tekrarlanır.

Eğer yumurta kendi geçit yolu olan fallop kanalında döllenirse uterus içine yaklaşık olarak 4 günde ulaşır. Kadınlarda ovulasyon çoğunlukla 14. gün görülür, fertilizasyon da muhtemelen aynı gün olur. Utrusa ulaşma ise 18. günü bulur.

Gebelik ovulasyon olayında follikülün olgunlaşmasını ve ovulasyonu geçici olarak durduran bir olaydır. Gebelik olmadığı zaman ovulasyondan sonra overde korpus luteum (sarı cisim) oluşarak progeteron salgılanır.

Korpus luteum bir süre foIlikül olgunlaşmasını önler. Gebelik nedeni ile folliküler olgunlaşmanın durması da bu olayın daha uzun süre devam eden bir şeklidir. Gebelikte folliküler olgunlaşmanın durması hipofizin, foliikülotropin salgılanmasının gerilemesi ile görülür. Bunun nedeni plasenta tarafından progesteron ve östrojen salgılanmasıdır.

Döllenmiş yumurta uterus içinde bir kaç gün dolaştıktan sonra; uterus kavitesini saran epitelyuma yapışır, yapışma yerindeki epitelyum derhal eriyip kaybolur ve fenilize ovum stromaya gömülür, yuvalanır. Üzeri yeni epiteloluşumu ile örtülür. Bu olay 21. güne rastlar. Desiduaya yuvalanan döllenmiş oyumda embriyon gelişmeye başlar.

Uterus kavitesine yuvalanma ile birlikte fötal membranların olu-şumu başlar. Önce homojen hücre kitlesi diferansiye olmaya başlar, kitle küre şeklini alır. Bir tarafında yassılaşmış bir grup hücre embiyonik diski meydana getirir. Bu diskin iç kan olan endoderm kürenin iç kenarına uzanır ve primer yumurta kesesini oluşturur.

Embriyonik diskin zıt tarafında diğer bir kat ektoderm gelişir ve embriyonun dış kısmını sarar. Üçüncü bir hücre grubu endoderm ve ektoderm arasına itilir, mezoderm'i meydana getirir. Böylece 2 haftalık embriyonun koruyucu ve beslenme membranları gelişmiş ve 3 temel tabaka ile organize olmuştur.

Yaklaşık olarak 23. gün ektodermden bir trofoblast kapsülü oluşur. Trofoblastın salgıladığı bazı proteoliıik enzimler uterus kapillerini tahrip eder, Trafoblast gonadotropik hormonlar da salgılar ve bu anne kanına geçer.

Yaklaşık olarak menstruasyonunun 24. günü anne overlerine etki ile hormonal gerileme önlenir. Korpus luteum yeniden fonksiyonuna devam ederek progesteron salgılar.

Döllenmiş yumurtanın yuvalanması progesteron'a bağlıdır, onun yokluğunda yuvalanma olmaz. Yuvalansa bile embriyon gelişemez, düşer. Ayrıca östrojeninin de burada rolü vardır. Her ikisi birlikte bu yuvalanmaya, endometriumun beslenme için gerekli, kandan zengin bir doku ya değişmesine ve embriyonun gelişmesine yardım eder.

Trofoblast zarının bir kısmı hızla çoğalarak plasenta ve fötal zarları meydana getirir. Plasenta gelişerek villuslar oluşur ve endometriuma gömülerek anne kan damarlarıyla birleşirler. Bu birleşme ile birlikte korion oluşur ve plasentadan hormon salgılanması artar.

Bu hormon koriogonadotropin olup anne kanı ve idrarında bulunur ve 6-7. gebelik haftasında en yüksek düzeye ulaşır. Gebeliğin 3. ayına doğru ise azalır ve bu düzeyde doğuma kadar devam eder.

Korpus luteum'da 3. aydan sonra artık gerileyerek gebelik sonuna kadar devam eder ve yine de progesteron salgılar. Overlerin geri kalan kısımlarında da 3. aydan sonra gerileme başlar, az gelişmiş folliküllerde bile atrezi olur. Hipofiz de bu süre içinde foIlikülotropin salgılamaz.

Gebelikteki bol östrojen ve progesteron salgılanması ve iki hormonun birlikte artması, hipofizdeki foIliküllotropin salgılanmasının durmasına sebep olur ve overlerdeki folliküler olgunlaşma önlenmiş olur.

Gebelik her zaman uterusda olmaz. Bazen overlerde, fallop kanalında, bazı hayvanlarda hayvanın sırtında bile oluşabilir. Gebeliğin süresi plasentanın hormonal fonksiyonlarına direkt olarak bağlıdır. İnsanlarda gebelik süresinin birçok hayvanlara kıyasla çok uzun oluşu plasentanın yeteri kadar progesteron, östrojenin ve gonadotropin salgılaması ile ilgilidir. Bu hormon gebeliğin sonuna doğru yavaş yavaş azalarak durur.

Gebeliğin sonlanma nedenini bu hormonun salgılanmasının durmasına bağlamak isteyenler olmakla beraber bu konuda kesin bir açıklama yoktur. Gebeliğin sonlanıp doğumun başlamasının uterus kaslarına yatıştırıcı etki yapan Progesteronun azalmasına bağlı olduğu iddia edilmişse de şimdiye kadar progesteron verilerek doğum eyleminin başlaması geciktirilememiştir.

Bir kısım araştırıcılarca doğum sancıları oxytocin enjeksiyonu ile şiddetlendirilebilir. Neden ne olursa olsun zaten her zaman çok az miktarda var olan uterus aktivitesini hormonal değişiklikler hızlandırmakta ve doğum eylemi başlamaktadır. Artan uterus kontraksiyonlan ile serviks açılır, baş aşağı doğru itilerek Fötüs anne vücudundan atılır ve bunu plasentanın doğumu izler.


Anne Karnında Bebek :: Gebelik ve Doğum :: Yeni Doğan Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10077); echo $anne_k_bebek; ?>
Anne Karnında Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10078); echo $gebelik_dogum; ?>
Gebelik ve Doğum
kategorilere_gore_icerikler(10085); echo $yeni_dogan_bebek; ?>
Yeni Doğan Bebek
Bebek Bakıcıları ve Görevleri
Anne Bebek

Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel Bebek bakıcısı.

Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz,Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip
olmasını bilen güvenilir Bebek bakıcılarını sizler için temin ediyoruz.

Bizlerle Çalışan Bebek Bakıcılarının üstlenmiş oldugu genel görevler ise
• Bebeğin günlük bakımını yapmak,
• Bebeğin bulunduğu ortamın temizlik ve hijyenini sağlamak,
• Banyo yaptırmak, tuvalet sonrası temizliği yapmak,

Bebek Gelişimi
kategorilere_gore_icerikler(10030); echo $bebek_gelisimi; ?>

• Bebek için mama ve meyve suyu veya püresini hazırlamak,
• Ortamı bebek için güvenli hale getirmek,
• İletişim becerisinin olmasına,
• Kişilik olarak bakılacak çocuğun annesine benzemesine,
• Eğitimli, kendini yetiştirmiş ve bilinçli olmasına,
• Çocuğu ya da işe devamını etkileyecek bir rahatsızlığının olmamasına

Bebek Bakıcılarımızın Çalışma Şekilleri ise Yatılı veya Gündüzlüdür.

Hizmetlerimiz :: Bebek Bakıcısı :: Çocuk Bakıcısı

Bebek BakıcısıBebek Bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz. Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip olmasını bilen bakıcılar.

Çocuk Bakıcısıçocuk bakıcısı
Çocuklarınız için gerekli tüm detaylarla ilgilenecek, güvenilir, eğitimi bu yönde almış profesyonel ve tecrübeli elemanlar. Aile yaşantısı düzenli, güler yüzlü, sabırlı ve gerektiğinde inisiyatif alabilen güvenilir bakıcılar.
0-6 Yaş Bebek bakıcısıçocuk bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için ailelerle birlikte hareket ederek onlara gerektiği noktalarda yardımcı olmak için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.


Jooble
Bebekbakıcısı.com.tr .Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii
Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir. Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 19/04/2012 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir.
4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır.
Damla Bilişim
Damla Bilişim
Damla Bilişim