Bebek Bakıcısı Oyunu
        Bebek Resimleri
Bebek Bakıcısı- Çocuk Bakıcısı-Bebek Bakıcı - Çocuk bakıcı bulmanın En Güvenilir ve Kolay Adresi...
    Bebek İsimleri
Hizmetlerimiz
Hasta Yaşlı Bakıcısı Yaşlı Bakıcısı
Villanıza Yatılı Çocuksuz Eşler Villanıza yatılı Eşler
Bahçıvan Aranıyor Villalarınıza Bahçıvan
Refakatçiler Refakatçiler
Profesyonel Dadılar Profesyonel Dadılar
Profesyonel Aşçılar Profesyonel Aşçılar
Özel Şoförler Özel Şoförler
İşyerinize Sekreter, Çaycı,Temizlikçi İşyerinize Personeller
İngilizce Bilen Ablalar İngilizce Bilenler
Özel Güvenlik Elemanları Güvenlik Elemanları
Ev İşleri için Yardımcılar Ev İşleri için Yardımcı
Çocuk Gelişimi Mezunu Ablalar Çocuk Gelişimi Mezunu
0-6 yaş için Bebek Bakıcısı 0-6 yaş Bebek Bakıcısı
Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı
Çocuk Bakıcısı Çocuk Bakıcısı
kategorilere_gore_icerikler(10025); echo $bebek_bakici;?>
Bebek Bakımı
Evde Bebek Bakımı Evde Bebek Bakımı
Evde Prematüre Bebek Bakımı Evde Prematüre Bebek Bakımı
Bebeklerin Bakımı Bebeklerin Bakımı
Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar
Bebekler Yıkanırken Bebekler Yıkanırken
Bebeklik Dönemi Bebeklik Dönemi
Bebek Bakım ve Eğitimi Bebek Bakım ve Eğitimi
Bebek Masajı Bebek Masajı
İkinci Bebek İkinci Bebek
İkizlerin Uykusu İkizlerin Uykusu
İkiz Bakımında İkiz Bakımında
Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası
Bebekler Neden Ağlar Bebekler Neden Ağlar
Bebek ve Uykusu Bebek ve Uykusu
0-12 Ay Beslenme 0-12 Ay Beslenme
Biberonla Besleme Biberonla Besleme
Prematüre Bebekler Prematüre Bebekler
İkiz Bebek Bakarken İkiz Bebek Bakarken
0-2 Yaş İhtiyaçlar 0-2 Yaş İhtiyaçlar
Emzirme Emzirme
1-3 Yaş Bakımı 1-3 Yaş Bakımı
Bebeğimizin Rahatı İçin Bebeğimizin Rahatı İçin
Bebek Temizliği Bebek Temizliği
Bebeğin Evde Bakımı Bebeğin Evde Bakımı
Bebeğimizin Beslenmesi Bebeğimizin Beslenmesi
Göbek Bağına Dikkat! Göbek Bağına Dikkat!
Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı? Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı?
Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı
Bebek Yemekleri Bebek Yemekleri
Bebeğinizin Güvenliği Bebeğinizin Güvenliği
Yeni Doğan Bebekler Yeni Doğan Bebekler
Bebek Odası Ve Yatağı Bebek Odası Ve Yatağı
Bakıcı & Bebek
getUsersOnlineCount () . "
"; print "Bugün  : " . $counter->getTodaysVisitCount () . "
"; print "Toplam : " . $counter->getTotalVisitCount () . "
"; ?>
Özel İstihdam Bürosu
Bebek Aşı TakvimiBebek aşı Takvimi
biberonla beslenme
Bebekte Emzirme
Anne SütüAnne Sütü
Diş çıkması
Bebek banyosu
Tuvalet EğitimiTuvalet Eğitimi
Emzik Kullanımı
Bebeğinizin Kilosu
Bebeğimiz Gelişirken

Bebeğimiz Gelişirken

Bebeğimiz Gelişirken


Bebeğimiz gelişirken minicik kafasının içinde ne kadar büyük ve önemli gelişmelerin yaşandığını biliyor muyuz?Bebeğimizin hem anne karnındayken, hem de doğduktan sonraki beyin gelişimi hakkındaki çarpıcı bilgileri okuduğumuzda, nasıl bir mucizenin dünyaya gelmesine vesile olduğumuzu bir kez daha anlayacak, bebeğimizi bambaşka bir gözle görmeye başlayacağız.

Bebeğimizin beyni;

Hamile kalınmasından sadece dört hafta sonra ilk beyin hücreleri (nöronlar) dakikada 250.000 adet gibi inanılmaz bir hızla oluşmaya başlamaktadır.

Milyarlarca beyin hücresinin milyarlarca başka hücre ile bağlantı kurmakta ve nihayetinde beyin hücreleri arasında trilyonlarca bağlantı oluşmakta; her bir hücre tam olması gereken yerde ve hücreler arasındaki her bir bağlantı titizlikle organize edilmekte; tesadüfi ya da rastgele hiçbir şey olmamaktadır.

Bebeğimizin minik kafasının içerisinde dünya nüfusundan 166 kat daha fazla beyin hücresi bulunmaktadır.

İlk başta cinsiyete göre bir farklılık olmamakla birlikte, hamileliğin yedinci haftası civarında salınan hormonların kız ve erkek beyninin gelişim hızında hafif de olsa bir farklılığa yol açmaktadır.

Hamileliğin 30. haftası civarında hafızasına bazı hatıraları kaydetmeye başlamakta ve bu sayede doğumdan sonra bizim sesimizi tanıyabilmektedir.

Ensede omuriliğin tepesinde bulunan beyin sapının doğumda beynin en gelişmiş bölgesi olmakta ve ağlama, sıçrama ve emme gibi tüm refleksleri yönetmekte; nefes alma, kan basıncı, kalp atım hızı ve REM uykusu gibi temel yaşamsal işlevleri düzenlemektedir.

Beyin içerisinde serebral korteks (gri madde) altında bebeğin gelişimine yardım eden iki önemli yapı bulunmakta ve bunlar hafızayı kontrol eden hipokampus ile derin uykuyu kontrol eden hipotalamus olmaktadır.

Hipokampus doğumda yaklaşık %40 oranında olgunlaşmış olmakta; altı hafta dolduktan sonra %50 oranında ve 18 ayın sonunda tam olarak olgunlaşmaktadır; yeni doğan bebeğin bile hatırlama kabiliyetine sahip olmasının bundan kaynaklandığı düşünülmektedir. Bebeğimiz 10 günlükken bizim kokumuzu tanımakta; bir aylıkken onu genellikle beslediğimiz zamanları hatırlamakta; dört aylıkken bir grup insan içinden bizi ayırmakta ve yedi aylıkken müzik bittiğinde kutudan palyaçonun fırlayacağını bilmektedir.

Kafanın arkasında boyuna yakın bölümde bulunan beyincik denge ve kas koordinasyonundan sorumlu olmakta; bebeğimizin önce yattığı yerde dönmesi, sonra emeklemesi ve ardından yürümesine bu bölge olanak vermektedir. Motor ve duyusal işlevleri bu bölge koordine etmektedir. Yani bebeğin tüm duyuları ile aldığı sinyalleri birleştirerek hareket ettiği zaman hissettiklerini kavramasına yardımcı olmaktadır.

Alnın gerisinde bulunan frontal lob tüm düşünme işlevini ve yürüme, konuşma ve problem çözme gibi gönüllü işlevleri yönetmektedir. Bu bölümdeki gelişme bebeğin yürümeye ve konuşmaya başladığı 12 ay civarında hızlanmaktadır.

Bebek hece tekrarlarına başladığında beyninin sol tarafı hareketlenmekte, sevdiği bir müziği dinlediğinde kontrol beynin sağ tarafında olmaktadır. Uzmanların çoğu beynin iki yarısı arasındaki ayrılmanın bebeklikte başladığını düşünmektedirler. Dille ilgili faaliyetleri beynin sol tarafı kontrol ederken, müzik, uzamsal tasarım ve görsel hafıza beynin sağ yarısında kontrol edilmektedir.

Bazı uzmanlar kız bebeklerde beynin sol tarafının, erkek bebeklerde ise beynin sağ tarafının daha önce geliştiğini düşünmekteler. Bu fark sekiz yaş civarında dengelenerek erkek çocukları dil gelişiminde kızları, kızlar da uzamsal kabiliyetler konusunda erkekleri yakalamaktalar.

Frontal lob ataklar şeklinde gelişmekte ve gelişimi yıllar sürmektedir, çocukluk çağı boyunca ve belki de daha sonrasında yeni yeni işlevler eklenmektedir.

Çocukluk döneminde beyin vücut oksijeninin %20'sini tüketecek düzeyde aktif olmaktadır.

Başın arka tarafında bulunan oksipital lob görme ve görsel algıyı kontrol etmekte; görme doğumda en az gelişmiş duyulardan biri olmakta ve yeni doğanlar en fazla 20-37 santim mesafeyi görebilmekteler ve bu etraflarındaki ışık, hareket ve her şeyin henüz son derece belirsiz olmasına neden olmaktadır. Görsel bilgiyi aktaran sinir yolları da henüz tam olarak olgunlaşmaması nedeniyle yeni doğanların gördükleri şeyleri anlamaları zor olmaktadır.

Bu sinir yollarının ve görme kontrollerinin gelişebilmesi için bebeğimizin çok çeşitli nesneler görmesi gerekmektedir. İlk birkaç haftadan sonra bizim yüzümüzü tanıyacak ve bir aylıkken özellikle belirgin kontrast renkleri olan nesneleri gözünün önüne getirdiğinde büyülenmiş gibi bakakalacaklardır. Uyaranların devam etmesi ile birlikte görmesi gelişecek ve yaklaşık sekiz aylıkken yetişkinler gibi görmeye başlayacaklardır.

Kafanın tepe noktasına yakın bir bölgede bulunan paryetal lob tat, dokunma, nesneleri tanıma kabiliyeti, el-göz koordinasyonu ve neye baktığımızı anlama yeteneğini kontrol etmektedir.

Beynin bu bölgesi çevresel uyaranlardan büyük fayda sağlamakta ve bebeğimize oynaması için yeni nesneler ve dokunması için farklı dokular sunduğumuzda direkt olarak paryetal lobu uyarmaktadır.

Yeni doğan bebekler çok farklı lezzetlere maruz kalmamış olmalarına rağmen, bebeklerin ilk günden itibaren tatlı yiyecekleri tercih etmekteler ve ekşi bir şey tattıklarında tıpkı yetişkinler gibi yüzlerini buruştururlar.

Şakaklara yakın bölgede bulunan temporal lob işitmeyi, dil ve koku almanın bazı yönleri ve hafıza ile başta korku olmak üzere duyguların bir kısmını yönetmektedir.

İşitme bebeklerde gelişen ilk duyu olmakta ve doğumdan birkaç dakika sonra bebek yüksek sesler karşısında sıçramakta ve ağlamaktadır. İç kulak doğumdan önce tam olarak oluşmuş olan tek duyu organıdır ve hamileliğin ortalarında yetişkin ebadına ulaşır.

Hamilelik boyunca düzenli egzersiz yapan kadınların çocukları 5 yaşında yapılan testlerde egzersiz yapmamış kadınların çocuklarına kıyasla daha yüksek zekâ ve dil performansı sergilemektedirler. Egzersiz sırasında rahim içinde oluşan titreşim ve sesler beyin hücrelerindeki gelişimi uyarmasının buna neden olabileceği düşünülmektedir.

4 günlük bebek ana dilini yabancı dillerden ayırabilmektedir.

Koku alma duyusu da çok erken dönemde gelişmekte ve iki günlük bebekler sarımsak ve sirke gibi keskin kokulara şiddetle tepki vermekte, buna karşın meyan kökü gibi hoş kokulara daha hafif tepki vermektedirler. Beş günlük bebek anne sütü emdirilmiş bez yaklaştırıldığında başını beze doğru çevirmekte; on günlük bebek kendi annesinin sütünün kokusunu tercih etmektedir.

Doğumda beyin bebeğin toplam ağırlığının dörtte birini teşkil etmektedir.

Bebeğin beynindeki belli hücreler belli şeylere tepki vermek üzere ayarlanmıştır; örneğin bazı hücreler sadece insan yüzlerine tepki verirken, bazıları da belli bir şekli gördüklerinde ya da farklı bir sesi duyduklarında aktive olmaktadır.

Beyin hücreleri arasındaki bağlantı sayısı bebeğin içinde bulunduğu ortam ve bizden aldığı uyaranlara bağlı olarak %25 oranında artabilmekte veya azalabilmektedir. Beyindeki bağlantı sayısı ne kadar fazla olursa, ileride yeni şeyleri anlayabilmek için o kadar fazla yola sahip olmaktadır.

Farklı deneyimler farklı etkiler yaratmakta ve olumsuz deneyimler beyin ve davranış gelişimini engelleyebilmektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde anne karnında ve doğumdan sonra strese maruz kalma yavruların beyin yapısı ve işlevine zarar vermektedir, örneğin annelerinden mahrum kalan yavru fareler duygusal ve sosyal zorluklar yaşamaktadırlar.

Olumlu deneyimler sağlıklı beyin ve davranış gelişimine katkıda bulunmakta; insanlar üzerinde yapılan çalışmalarda annelerinden sıcak ve destekleyici bir bakım gören bebeklerin annelerinden düzensiz bir ilgi ya da duyarsızlık gören bebeklere kıyasla stresle daha iyi baş ettikleri görülmektedir.

Doğumdan sonra bebeğin beş duyusu ile algıladığı deneyimleri beyin hücreleri arasındaki bağlantıların oluşmasına yardımcı olmaktadır.  Örneğin işiten bir bebek beyninde sözel dille ilgili pek çok bağlantı oluşurken, işitmeyen bebek bu bağlantıların oluşması için gerekli deneyimi yaşayamamakta ya da top oynamayı öğrenen bir bebek beyninde oluşan özel bağlantılar hiç top oynamayan bebekte oluşmamaktadır.

Bebeğimizle konuşmamız ve ona kitap okumamız dille ilgili önemli bağlantıların oluşmasına yardımcı olmakta; bebeğin ağlamalarına cevap vermemiz ileride sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlayacak duygusal bağlantılar kurulmasına yardımcı olmaktadır.

4 aylık bebekler büyük bir çıkarım ve karmaşık desenleri çözümleme kabiliyetine sahip olmakta ve özellikle insan yüzündeki çok küçük farklılıkları fark etmelerini sağlayan çarpıcı derecede ayrıntılı bir görsel algıya sahiptirler. Yetişkinler ile daha büyük çocuklar bu yeteneği kaybetmektedirler.

3 aylık bir bebek annesinin parçalara ayrılarak karıştırılmış bir şekilde gördüğü fotoğrafı tüm parçalar yerindeymişçesine hızla tanıyabilmektedir.

Başka bir bebeğin ağlamasını işitince ağlamaya başlayan bebekler kendi ağlama seslerini teypten dinlediklerinde aynı şekilde ağlamaya başlamazlar. Yani beyinde temel bir empati doğuştan var olmaktadır.


Anne Karnında Bebek :: Gebelik ve Doğum :: Yeni Doğan Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10077); echo $anne_k_bebek; ?>
Anne Karnında Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10078); echo $gebelik_dogum; ?>
Gebelik ve Doğum
kategorilere_gore_icerikler(10085); echo $yeni_dogan_bebek; ?>
Yeni Doğan Bebek
Bebek Bakıcıları ve Görevleri
Anne Bebek

Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel Bebek bakıcısı.

Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz,Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip
olmasını bilen güvenilir Bebek bakıcılarını sizler için temin ediyoruz.

Bizlerle Çalışan Bebek Bakıcılarının üstlenmiş oldugu genel görevler ise
• Bebeğin günlük bakımını yapmak,
• Bebeğin bulunduğu ortamın temizlik ve hijyenini sağlamak,
• Banyo yaptırmak, tuvalet sonrası temizliği yapmak,

Bebek Gelişimi
kategorilere_gore_icerikler(10030); echo $bebek_gelisimi; ?>

• Bebek için mama ve meyve suyu veya püresini hazırlamak,
• Ortamı bebek için güvenli hale getirmek,
• İletişim becerisinin olmasına,
• Kişilik olarak bakılacak çocuğun annesine benzemesine,
• Eğitimli, kendini yetiştirmiş ve bilinçli olmasına,
• Çocuğu ya da işe devamını etkileyecek bir rahatsızlığının olmamasına

Bebek Bakıcılarımızın Çalışma Şekilleri ise Yatılı veya Gündüzlüdür.

Hizmetlerimiz :: Bebek Bakıcısı :: Çocuk Bakıcısı

Bebek BakıcısıBebek Bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz. Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip olmasını bilen bakıcılar.

Çocuk Bakıcısıçocuk bakıcısı
Çocuklarınız için gerekli tüm detaylarla ilgilenecek, güvenilir, eğitimi bu yönde almış profesyonel ve tecrübeli elemanlar. Aile yaşantısı düzenli, güler yüzlü, sabırlı ve gerektiğinde inisiyatif alabilen güvenilir bakıcılar.
0-6 Yaş Bebek bakıcısıçocuk bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için ailelerle birlikte hareket ederek onlara gerektiği noktalarda yardımcı olmak için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.


Jooble
Bebekbakıcısı.com.tr .Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii
Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir. Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 19/04/2012 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir.
4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır.
Damla Bilişim
Damla Bilişim
Damla Bilişim